Arhiva - Ian 2016

Data

Ianuarie 27th

"THE ECONOMIC FORUM IN DAVOS;INVESTORS ARE ASKING CENTRAL BANKS TO STOP DISTORTING THE MARKETS" -BURSA

Miercuri, 27/01/2016

The economic Forum in Davos has ended on Saturday, January 23rd, after four days of heavy debates around a multitude of extremely interesting subjects, which I have informed you about in the previous reports. It can be summed up, in my opinion, by the expression "We are not the prisoners of a predetermined future!", which belongs to US State Secretary John Kerry.

măreşte imaginea

Ianuarie 25th

"FORUMUL ECONOMIC DE LA DAVOS; INVESTITORII CER CA BANCILE CENTRALE SA NU MAI DISTORSIONEZE PIETELE"-BURSA

Luni, 25/01/2016

Esenţa a ceea ce a semnificat Forumul Economic de la Davos, din acest an, încheiat sâmbătă, 23 ianuarie, după 4 zile de dezbateri aprinse pe o multitudine de subiecte extrem de interesante, despre care v-am informat în relatările anterioare, ar putea să fie reprezentată, în accepţiunea mea, de expresia "Nu suntem prizonierii unui viitor predeterminat!", care-i aparţine Secretarului de Stat al SUA, John Kerry.

Esenţa a ceea ce a semnificat Forumul Economic de la Davos, din acest an, încheiat sâmbătă, 23 ianuarie, după 4 zile de dezbateri aprinse pe o multitudine de subiecte extrem de interesante, despre care v-am informat în relatările anterioare, ar putea să fie reprezentată, în accepţiunea mea, de expresia "Nu suntem prizonierii unui viitor predeterminat!", care-i aparţine Secretarului de Stat al SUA, John Kerry.

Ianuarie 22nd

"FORUMUL ECONOMIC DE LA DAVOS; 2016-ANUL INCERTITUDINILOR SI DILEMELOR-BURSA"

Vineri, 22/01/2016

2016-ANUL INCERTITUDINILOR SI DILEMELOR

Mottoul acestei zile ar putea fi reprezentat de "Dilema anului 2016, pe frontispiciul Forumului de la Davos: Omenirea se află în criză economică majoră, aşa după cum susţin pesimiştii sau la momentul unei corecţii severe a pieţelor, aşa după cum susţin optimiştii?"

Ianuarie 21st

FORUMUL ECONOMIC MONDIAL DE LA DAVOS (ELVETIA)-BURSA

Joi, 21/01/2016

Revolutia Digitala - o amenintare mai mare decat migratia si crizele pietelor, insumate! - Macroeconomie - Ziarul BURSA

 

Ianuarie 20th

"MINISTERUL ECONOMIEI A AMANAT DECIZIA PRIVIND LISTAREA SALROM- BURSA"

Miercuri, 20/01/2016

Pozitia mea referitor la declaratia reprezentantului Fondului Proprietatea, in legatura cu amanarea listarii Salrom SA, Compania de Sare a Romaniei:

Salutam decizia Statului Roman de a nu pierde controlul asupra Companiei Strategice Salrom SA, Compania de Sare a Romaniei. Este de inteles de ce aceasta reactie imediata a Fondului Proprietatea, care detine 49% din actiunile companiei strategice pentru Romania, element de siguranta nationala, Salrom SA, la care statul mai detine 51%, iar printr-o posibila listare cu certitudine raporturile de proprietate s-ar schimba, ceea ce poate fi sigur inca de pe acum, ca in defavoarea statului, adica nu in favoarea lui, ci a celeilalte parti.

Nu este straina nici potentiala folosire a cavernelor de sare, locurile din care s-a extras sarea in ultimii doua mii de ani, ca si locuri ideale pentru depozitarea substantelor toxice, adunate de prin intreaga Europa, care ar face sa se multiplice cifra de afaceri a companiei si profitul bineinteles de vreo 10 ori,  cam de la 40-60 de milioane euro la 400 milioane de euro.

In rest, asteptam definitivarea acestei decizii si nu numai amanarea ei repetata, chiar nu se intampla nimic rau atunci cand protejezi interesele acestei tari, va asigur!

Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Salrom, a amânat luarea unei decizii privind listarea companiei, a declarat Greg Konieczny, vicepreședinte executiv al Templeton Emerging Markets Group şi manager de fond al Fondului Proprietatea (FP), potrivit unui comunicat al FP remis redacţiei.

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Salrom a decis săptămâna trecută să amâne decizia privind listarea companiei. Ministerul Economiei deţine 51% din capitalul social, iar FP are 49%.

FORUM ECONOMIC DAVOS 2016. "OAMENII VOR PIERDE CINCI MILIOANE DE LOCURI DE MUNCA" EXCLUSIV- DC News

Miercuri, 20/01/2016

Miercuri, 20 ianuarie 2016, va demara, la Davos, Forumul Economic Mondial. Durează până în 23 ianuarie, patru zile, și va reuni 2.500 de delegați din 50 de țări, atât oameni de afaceri, cât și oameni politici importanți. Analistul economic Ionel Blănculescu a vorbit, pentru dcnews.ro, despre principalele subiecte care se vor afla pe lista de discuții de la Forumul Economic de la Davos și despre contextul în care are loc. Forumul Economic Mondial de la Davos este unul informal.  

Miercuri, 20 ianuarie 2016, va demara, la Davos, Forumul Economic Mondial.

"THE MESSAGE OF THE NATIONAL BANK OF SWITZERLAND- BURSA"

Marti, 19/01/2016

Blanculescu is decoding the messages of the President of the Swiss National Bank

Consultant Ionel Blănculescu says: "There is no way the statements of the president of the SNB aren't a signal. Everything coming from there is a signal. But we are talking about wishes and possible and one needs to be very mindful of the ratio between the two, because what he wants is one thing and what he can do is another".

"FORUMUL ECONOMIC MONDIAL DE LA DAVOS-KLOSTERS, ELVEŢIA; REVOLUTIILE TEHNOLOGICE VOR SCHIMBA PLANETA"- BURSA

Miercuri, 20/01/2016

Revolutiile tehnologice vor schimba planeta - Macroeconomie - Ziarul BURSA

*  Motto: " Un forum al ideilor briliante şi ...numai atât, ca de fiecare dată!"
       O nouă întâlnire formală a liderilor politici şi de afaceri ai lumii, 2500 de participanţi din 100 de ţări, într-un moment de puternică criză globală, atât politico-militară, cât şi economică.

Ianuarie 19th

"MESAJUL BANCII NATIONALE A ELVETIEI-IESIT DIN TIPAR"- BURSA

Marti, 19/01/2016

Blanculescu decodifica mesajele Presedintelui Bancii Nationale a Elvetiei

Consultantul Ionel Blănculescu consideră: "Nu are cum să nu fie un semnal afirmaţiile preşedintelui SNB. Tot ceea ce vine de acolo reprezintă semnale. Însă, vorbim despre dorinţă şi putinţă şi trebuie să fim foarte atenţi la raportul dinte acestea două, pentru că una este dorinţa lui şi alta este ceea ce poate să facă".

Ianuarie 14th