BLANCULESCU:VICTORIA REFERENDUMULUI ESTE IMPOTRIVA GRECIEI

Share this
Marti, 07/07/2015

*  Blănculescu: "Victoria referendumului este împotriva Greciei"
     Grecia s-a autocondamnat şi nu mai poate obţine nimic de la creditorii externi, este de părere analistul economic Ionel Blănculescu, domnia sa opinând că referendumul de duminică a făcut mai mult rău decât bine Greciei. 
     Domnul Blănculescu ne-a declarat: "Grecii au ajuns la principiul «nu se negociază cu teroriştii», pentru că, acum, dacă UE va întreprinde ceva mai mult în favoarea Greciei decât înainte de referundum, se va crea precedentul. Creditorii nu mai au dreptul să ofere ceva Greciei la negocieri, ei nu mai pot accepta nimic în plus, pentru că, altfel, toate ţările ar recurge la un referendum în cadrul unei relaţii cu creditorii externi, pe principiul că «există o cale prin care dorinţa poporului va fi acceptată». De acum, dacă vor apărea anumite concesii de la creditori, se va spune că este rezultatul referendumului. Suntem într-o teorie a paradoxului, victoria referendumului fiind împotriva Greciei. Dacă grecii vor obţine ceva în plus, se va naşte un precedent foarte periculos pentru UE. Germania îi va strânge pe greci asemeni unui şarpe, întrucât UE vrea un nou guvern, responsabil".
     În opinia lui Ionel Blănculescu, Grecia nu va ieşi din zona euro, dar se îndreaptă către situaţia Argentinei.
     Rezultatul referendumului va îngreuna negocierile, a afirmat, ieri, Jeroen Dijsselbloem, preşedintele Eurogroup. 
     La rândul său, Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele Comisiei Europene, a precizat: "Rezultatul referendumului din Grecia complică lucrările Eurogrup, pentru că sunt lansate semnale negative". 
     Ionel Blănculescu subliniază că, în sistemul financiar european, Grecia nu contează foarte mult, emoţia fiind cea care putea influenţa pieţele.

 

http://www.bursa.ro/grexit-cinteza-oamenii-nu-dau-semne-de-panica-273465&s=international&articol=273465.html