DEPOZITELE NEGARANTATE AU SCAZUT; SPECIALISTII: "OAMENII ISI RETRAG BANII DIN BANCI DE FRICA BAIL-IN-ULUI" - BURSA

Share this
Vineri, 24/07/2015

"Analistul economic Ionel Blănculescu opinează: "Dacă deja sunt retrageri de bani din bănci, atunci acest lucru probabil că este legat de bail-in şi de infringementul primit de România la începutul anului. Oamenii sunt prevăzători, iar capitalul migrează către alte zone".

     Domnia sa a avertizat, recent, că investitorii din ţara noastră şi-ar putea retrage banii din sistemul financiar autohton ca să-i plaseze în bănci din zone mai sigure, declarându-se "un adversar al bail-in-ului".

     Ionel Blănculescu subliniază: "Capitalul este fricos, aşa se spune, şi fuge dacă aude că se impun măsuri de genul bail-in-ului. Eu spun despre capital că este inteligent şi că emigrează către zone de siguranţă, în situaţii ca acestea (n.r. dacă există riscul să fie supus bail-in-ului). De aceea, vor apărea măsuri substituente, pentru că bail-in-ul este o aberaţie care trebuie evitată cu orice preţ. Dacă acum Singapore este o zonă sigură pentru mine, ca investitor, de ce să nu-mi ţin banii acolo şi să-i ţin în România?"

     Declaraţiile surselor noastre bancare confirmă bănuielile domnului Blănculescu: "Probabil că, în urma unei mediatizări mai puternice a ceea ce înseamnă bail-in-ul şi a valorii depozitelor garantate, pe fondul situaţiei din Grecia, cei care au mai mulţi bani în bănci decât sumele garantate de stat îşi retrag din depozite şi plasează sumele în mai multe bănci, făcând depozite de maxim 100.000 de euro, ca să fie garantate".

http://www.bursa.ro/depozitele-negarantate-au-scazut-specialistii-oamenii-isi-retrag-banii-din-banci-de-frica-bail-in...&s=banci_asigurari&articol=274773.html