ECONOMIA AUTOHTONA ESTE "STABILA SI PREDICTIBILA PE TERMEN LUNG"

Share this
Marti, 27/10/2015

România este atractivă pentru investitorii străini, care văd în achiziţia de eurobonduri emise de Bucureşti o afacere profitabilă.

Mai exact, ţara noastră a avut obligaţiuni de stat garantate de acelaşi stat pe care peste 10 sau 20 de ani, în funcţie de perioada scadentă, le va răscumpăra.

Este de fapt o formă de împrumut. După ultima emisiune, Bucureştiul poate beneficia de două miliarde de euro în două tranşe, deşi oamenii de afaceri ar fi fost interesaţi să plaseze de trei ori mai mulţi bani în aceste eurobonduri, după cum anunţa zilele trecute, pe Facebook, ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici.

Subiectul a fost dezbătut şi în emisiunea "Probleme la zi" de astăzi, de la Radio România Actualităţi, unde consilierul onorific al premierului, Ionel Blănculescu, a definit România din prezent ca zonă de refugiu pentru investitorii interesaţi de Europa de Sud-Est.

În opinia sa, succesul demonstrază că economia autohtonă este stabilă şi predictibilă pe termen lung.

"A existat o supra-subscriere destul de mare. Pentru prima dată am asistat la o emisiune de eurobonduri, de obligaţiuni europene, la nivel de 20 de ani scadenţă şi vă garantez că din Statele Unite ale Americii, care au investit, sau din alte zone din Europa nu ar fi investit într-o ţară instabilă, nepredictibilă total, cu o instabilitate de toate felurile pe 20 de ani şi cu o dobândă, zic eu, destul de bună raportat la ce vedem prin piaţă", a spus Ionel Blănculescu. 

 http://www.romania-actualitati.ro/economia_autohtona_este_stabila_si_predictibila_pe_termen_lung-82422#sthash.w4mq7rrt.dpuf