"MINISTERUL ECONOMIEI A AMANAT DECIZIA PRIVIND LISTAREA SALROM- BURSA"

Share this
Miercuri, 20/01/2016
Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Salrom, a amânat luarea unei decizii privind listarea companiei, a declarat Greg Konieczny, vicepreședinte executiv al Templeton Emerging Markets Group şi manager de fond al Fondului Proprietatea (FP), potrivit unui comunicat al FP remis redacţiei.

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Salrom a decis săptămâna trecută să amâne decizia privind listarea companiei. Ministerul Economiei deţine 51% din capitalul social, iar FP are 49%.

"Din păcate, Ministerul Economiei a amânat din nou, în Adunarea Generală a Acționarilor întrunită joi, 14 ianuarie, decizia privind oferta publică inițială a Salrom. Fondul Proprietatea a votat în favoarea listării, dar Ministerul Economiei, acționarul majoritar, a solicitat încă o amânare pentru a obține clarificări suplimentare din partea companiei. Din moment ce Fondul a făcut mereu eforturi să fie cooperant și să aibă o abordare constructivă, în special în cazul unei subiect atât de important precum listarea, a trebuit să acceptăm amânarea adoptării unei decizii într-o AGA viitoare, față de alternativa respingerii listării de către Minister, care era a doua opțiune în mandatul pentru AGA de vineri, în condițiile în care reprezentantul Fondului Proprietatea nu era de acord cu amânarea acestei decizii", a afirmat Greg Konieczny.

FP arată că decizia va reprezenta un prim pas în procesul de pregătire a ofertei publice inițiale, care "are numeroase avantaje pentru Salrom și acționarii săi".

"Având în vedere schimbările recente de pe scena politică, sperăm că singurul motiv pentru această nouă amânare a fost faptul că noul ministru, domnul Costin Borc, se află în funcție de prea puțin timp pentru a putea lua această decizie. Fondul Proprietatea îl încurajează pe ministrul Borc să susțină această listare din moment ce este una dintre cele mai bune si facile decizii pe care le poate lua pentru a transforma Salrom într-una dintre cele mai cunoscute companii din industria europeană a sării, un lucru binemeritat de către România", a mai spus Konieczny.

 

http://m.bursa.ro/s=piata_de_capital&articol=288153.html