PROTEST LA OLTCHIM. SALARIATII ASTEAPTA CA IONEL BLANCULESCU SA SALVEZE COMBINATUL - DIGI 24

Share this
Vineri, 26/04/2013

Aproximativ 400 de salariaţi de la Oltchim au protestat ieri în faţa Prefecturii Vâlcea. Aceştia i-au cerut prefectului Mircea Nadolu să comunice Guvernului că îl aşteaptă pe consilierul onorific al premierului, Ionel Blănculescu, singurul, în opinia lor, care îi poate ajuta să salveze unitatea.

Protestatarii au venit în marş de la combinat, mitingul fiind autorizat să se desfăşoare până la ora 19.00. Spre seară, o delegaţie a angajaţilor a discutat cu prefectul judeţului, Mircea Nadolu. 

I-am transmis domnului prefect Mircea Nadolu că vrem să încheie un acord cu noi prin care să anunţe Guvernul că vrem ca domnul Ionel Blănculescu să vină din nou la noi la combinat şi să încercăm împreună să salvăm unitatea. Ne-a spus că nu poate să-şi angajeze răspunderea pentru un asemenea acord, iar la un moment dat dialogul s-a încheiat şi domnul prefect a plecat", a declarat şeful sindicatului liber Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu.

Acesta a spus că speră ca premierul Victor Ponta să fie informat de prefect şi să afle, totodată, că angajaţii combinatului nu mai vor ca administratorul judiciar Gheorghe Piperea să se ocupe de insolvenţa la Oltchim.

"Noi vrem păstrarea locurilor de muncă, administratorul vrea şomaj, noi vrem salvarea combinatului, administratorul judiciar vrea faliment. Repet, vrem ca domnul Ionel Blănculescu să revină de urgenţă la noi şi să ne ajute să salvăm combinatul", a mai spus Diculoiu.

http://www.digi24.ro/stire/Protest-la-Oltchim-Salariatii-asteapta-ca-Ionel-Blanculescu-sa-salveze-combinatul_98953