ZIUA FURIEI - ZIARE.COM

Share this
Joi, 15/11/2012

Oameni simpli, angajati, pensionari si multe alte categorii din Grecia, Spania, Italia, Portugalia, insa si din Germania, Belgia, Franta si Polonia protesteaza impotriva austeritatii, intr-o zi simbolic denumita Ziua Furiei.

Cetatenii acestor state protesteaza impotriva nedreptatii la care sunt supusi, de a suporta efectele crizei, a incompetentei si coruptiei claselor politice ce au guvernat respectivele tari, in ultimii cel putin 10 ani.

Sunt de altfel singurii care platesc pretul inconstientei si relei credinte a conducatorilor pe care i-au avut, intreaga clasa politica europeana prosperand si ducand-o an de an mai bine, alimentata de bugete nationale si europene din ce in ce mai generoase, direct proportionale cu cresterea indignarii popoarelor conduse.

Sunt mai mult ca oricand convins ca nu aceasta este calea cea buna, a austeritatii revarsate asupra populatiilor, a oamenilor fara aparare, indiferent ca sunt salariati, tineri, copii, mame sau pensionari.

Cu certitudine ca vinovatii vor plati, fiind aruncati din politica europeana, in pofida conturilor grase si a pozitiilor de dumnezei, detinute astazi, ramanand figuri de trista amintire in galeria politicienilor europeni, care au avut marea nesansa sa nu inteleaga in mod corect momentul, revarsand nefericire si tristete asupra popoarelor proprii, prin planuri de austeritate gresite si eronate, devenite “ instrumente toxice de nimicire in masa ” a celor asupra carora au fost aplicate.

Probabil ca va mai trece ceva timp pana cand diriguitorii de la Bruxelles, Berlin sau alte capitale europene vor realiza masiva eroare in care se afla, fortand popoare intregi sa le urmeze calea austeritatii, spre saracire, pieire si chiar indobitocire, s-a mai intamplat in istoria omenirii, nu ar fi pentru prima data.

Ceea ce este condamnabil este ca aceasta actiune distructiva se petrece astazi, intr-o Europa dezvoltata, globalizata, in care mari economisti ai vremurilor, cum ar fi Nouriel Roubini sau Joseph Stiglitz sau chiar figuri mai putin cunoscute, ce apartin diferitelor natiuni,  in cor declama si reclama injustetea politicilor de austeritate impuse, care in anul 2013 vor conduce la “Furtuna Perfecta”.

Probabil anul 2013, maturat si spulberat de aceasta furtuna, devenita perfecta, va reprezenta Anul Furiei si odata cu acesta, pe principiul potrivit caruia, “ pentru a ne fi mai bine, trebuie sa ne fie intai mai rau “ va deschide calea unui alt an, 2014, al reintoarcerii la ratiune si echilibru.

Europa are macar speranta acestui an, 2014, care sa readuca normalitatea si sa permita populatiilor sa-si continue viata, intr-un cadru economic eliberat de jugul austeritatii si intrat in epoca relansarii si cresterii economice sanatoase si durabile.

Pana atunci insa, acest continent va trece prin purgatoriul si infernul in care l-au aruncat puternicii inconstienti ai zilei, anul 2013 urmand sa devina cosmarul comun al populatiei europene, in special din partea sudica a acestei parti a lumii.

http://www.ziare.com/economie/recesiune/invitatii-ziare-com-ionel-blancu...