AGENTIILE DE RATING AMERICANE, INSTRUMENTE TOXICE PENTRU UNIUNEA EUROPEANA

Share this
Sambata, 14/01/2012

La 27.12.2011 postam pe site o analiza economica denumita: MANIPULAREA TENDINTELOR ECONOMICE, O ALTA ARMA MURDARA A FINANTEI MONDIALE

„Nu vi se pare ciudat ca dintr-o data, previziunile financiare ale acestor banci de investitii sunt confirmate, inca din fasa, prin sentintele colegelor lor, de pe acelasi continent, ma refer la agentiile de rating, care taie si iar taie, in carnea vie, fie a ratingului de tara, fie a ratingului de banca. Asistam la un val fara precedent, de fapt sunt valuri succesive de decaderi de rating, care nu au decat un scop, mizerabil consider eu si anume, sa loveasca in stabilitatea sistemului economic european, in special al Uniunii Europene si pe cale de consecinta in increderea si asa subrezita mai mult decat ar trebui a investitorilor, care sa-si indrepte fluxurile de numerar, daca se poate, spre teritoriul american”.

Iata ca, in seara trecuta, la 13.01.2012, un tsunami de retrogradari a lovit spatiul si asa subrezit al Uniunii Europene, de criza datoriilor suverane, afectand state ca: Franta, Italia, Spania, Austria,Portugalia, Malta, Slovacia, Slovenia, Cipru.

Printr-o intervenite de o duritate mai rar intalnita, Ollie Rehn, comisarul pentru afaceri economice si monetare a declarat: "Regret decizia aberantă luată de Standard&Poor's. După ce am verificat că momentul nu a fost ales la întâmplare, îmi exprim regretul pentru decizia aberantă luată de Standard&Poor's privind ratingul mai multor ţări din zona euro, în momentul în care acţionează în mod decisiv pe toate fronturile pentru a răspunde crizei’.

Comisarul european insarcinat cu reglementarea pietelor financiare si activitatea agentiilor de rating, Michel Barnier, s-a declarat sambata "uluit" de momentul ales de Standard & Poor's pentru a degrada mai multe tari europene, in conditiile in care Zona Euro se pregateste sa inaspreasca regulile bugetare.

"In momentul in care guvernele si toate institutiile europene sunt mobilizate" pentru intarirea controlului conturilor publice si al guvernantei Uniunii monetare, "raman uluit de momentul ales de Standard and Poor's si, pe fond, de evaluarea sa, care nu ia in calcul actualele progrese", a declarat comisarul Barnier.

Declaratiile comisarilor Ollie Rehn si Michel Barnier confirma previziunile efectuate de mine in luna decembrie 2011, in legatura cu efectele negative produse de agentiile de rating si nu dezinteresat, asupra economiei Uniunii Europene.

 

 

Comentarii

rating

Sunt penibili acesti comisari europeeni,parca ar fi niste adolescenti carora cei mai buni prieteni le-au facut o gluma proasta prima data in viata.La nivelul la care ei fac politica economica,ar trebui sa stie ca loviturile pe la spate fac parte din joc...e in joc viata multora si ar trebui sa gaseasca alte raspunsuri decat vaicareala penibila in fata presei.
Da,niste tipi cinici si cu instincte criminale sapa groapa europei.Si sunt incredintati ca acesti ''comisari'' [am mai auzit acest cuvant in alta uniune,mai estica decat actuala uniune,ciudat cum sec20 se arata a fi secolul ''uniunilor'' si ''comisarilor'',esti tentat sa crezi ca toate aceste facaturi sunt opera aceluiasi centru de putere] stiu si cine si de ce face asta,dar cred ca nici nu pot si nici nu doresc sa faca intr-adevar ceea ce trebuie.Solutii s-ar gasi destule,de la actiuni in justitie [cu solicitarea unor despagubiri care i-ar duce la sapa de lemn pe cei de la agentiile de rating] si pana la solutii de mana forte,perfect acceptabile cand ai de a face cu un razboi economic pe fata si purtat atat de urat. Ma intreb insa de ce europeenii isi lasa soarta pe mainile unor asa zisi comisari impotenti atat mental cat si politic.Vorba regelui Angliei cand discuta in consiliul de stat problema turbulentului arhiepiscop de canterbury,sir thomas becket:''oare nu se gaseste un supus loial care sa ma scape de episcopul asta?''Adica MARI PUTERI ca Franta si Germania sa stea la mana unor nenorocite de agentii de rating?? Isi imagineaza cineva ca un Bismark sau Clemenceau ar fi inghitit un asemenea afront??Nu mai zic de alt lider al carui nume nu l-a uitat nimeni desi nu da bine sa-l pronunti.......Cine conduce de fapt UE??