ESEC AL PROGRAMULUI DE SPRIJIN AL TINERILOR ANTREPRENORI CU 10.000 EURO

Share this
Vineri, 23/09/2011

Potrivit Wall-Street.ro, in primele 6 luni de la lansarea programului, prin care statul oferea 10.000 euro antreprenorilor sub 35 de ani, pentru a-si deschide afaceri, au fost infiintate 4.510 companii, din care un sfert, 1.115 au fost deja inchise, conform datelor furnizate de Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania.

Previziunea pe care am facut-o, la lansarea acestui program populist, care nu are nimic de-a face cu ideea de business, dimpotriva, a fost ca va esua. Astazi avem dovada indeplinirii acestei previziuni.

Mai mult, inchipuiti-va ce se intampla in mintea si constiinta tinerilor care au creat cele 1.115 companii, inchise deja:in loc sa realizeze ca in afaceri numai capitalul, financiar, uman, etc. naste capital si nu populismul si demagogia desantate, au inteles ca mana intinsa la guvern ar putea sa le serveasca interesele. Acesti tineri au fost inselati, s-a profitat de nevinovatia si lipsa lor de experienta, devenind cobaii cinismului populist, dornic, nu de propulsarea lor in afaceri, ci de votul lor si al familiilor lor.

Trebuie sa inceteze ingerintele politicului in viata tinerilor, posibili muguri in domeniul antreprenorial, care pentru a inflori, intr-un domeniu foarte greu, cel al afacerilor, nu au nevoie de un soare toxic, ci de o lumina generata de profesionalism si inevitabil, capital.

Prin astfel de " ajutoare de la stat ", nu vom face decat sa transformam tinerii cobai, in afaceristi mutand, nicicand generatori de valoare adaugata in acest spectru de activitate.

Comentarii

E destul de greu sa aplici

E destul de greu sa aplici pt. cei pana la 10000 eur dar daca sunteto sub 35 de ani si nu ati mai avut o firma si va doriti una, atunci in -D dupa SRL va duce la 0 taxe de infiintare.

ajutor sa-ti frangi aripile

Eu nu am putut sa vad lucrurile din acelas unghi cu Domnul Ministru ,dar "votez"cu parerea domniei sale ,...... privind lucrurile din alt unghi ....sau poate nu!?
In afaceri ca si in 'cresterea"fiecarui om ,este un timp al fiecarui lucru ..il faci atunci cand esti constient ca iti trebuie si mai ales cand esti constient ca TU ,POTI SA-L FACI SINGUR ...ajutorul altora fiind azi , doar o noua parere de rau maine.(recunosc ca putini oameni ,in lunga mea viata, m-au ajutat fara sa-mi ceara ceva,chiar innainte de a ma ajuta...si astfel m-au invatat sa spun NU ,MULTUMESC sau mai corect spus m-au invatat sa nu cer ,sa nu spe,r ca cineva ma va ajuta dezinteresat )
Consider ca daca fiecare om,fie el si tanar sub 35 de ani..... ar fi lasat sa ajunga la maturitatea de a fi propriul lui stapan ,ar fi mai multe firme prospere...faptul ca tinerii sunt schiloditi psihic ..."incurajandu-i ", atunci cand nu sunt pregatiti sa gandeasca si sa conduca propria lor afacere , dar o fac din disperarea care ti-o da lipsa oricarei "luminite la capatul tunelului ", ... .....asa cum a facut guvernul ,dandu-le cei 10000 de euro ,consider ca este o crima ..
Din cei care au esuat ,cati vor fi atat de puternici sa mai incerce sa gandeasca singuri ...cei mai multi dintre ei, vor auzi mereu, ca sunt niste ratati si ca nu pot realiza nimic singuri si vor deveni "scavi" siguri ai celor ce i-au manipulat prin "darnicia "lor, de ieri, sau de ce nu,de maine..ca nu se stie cand se poate repeta istoria.