MAREA PRODUCTIE AGRICOLA A ROMANIEI DIN ANUL 2011 NU VA REPREZENTA UN AVANTAJ PENTRU BUGETUL DE STAT

Share this
Duminica, 13/11/2011

 

Am previzionat, atunci cand mai toti afirmau ca PIB ul Romaniei va creste substantial si vom avea incasari mari la bugetul de stat, de pe urma productiei agricole din acest an, ca vor castiga marii latifundiari si nu statul roman, care-si vor vinde in exterior productia, la nivelul cotatiilor internationale si nicidecum pe plan intern, la preturi romanesti. Mai mult, pentru a-si prezerva intregul profit, respectivii latifundiari vor practica procedura preturilor de transfer, cea mai rafinata si eleganta forma de mare evaziune fiscala, practicata la nivel mondial.

Din acest motiv, astazi Guvernul este pus in situatia de a efectua o rectificare bugetara negativa, nereusind sa incaseze din agricultura ceea ce a prognozat. 

Inca o previziune indeplinita!

Guvernul va opera până la finele lunii noiembrie o rectificare bugetară negativă, prin care va tăia din alocări la majoritatea instituţiilor, Ministerul Sănătăţii fiind printre puţinii ordonatori de credite care vor primi bani, pentru plata arieratelor, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale. 

Rectificarea bugetară, a doua din acest an, va fi una negativă, deoarece totalul încasărilor este sub nivelul prognozat, iar creşterea economică susţinută de producţia din agricultură nu a adus şi venituri bugetare, sectorul agricol fiind slab fiscalizat şi caracterizat de evaziune fiscală ridicată.(zf.ro)

 

 

Comentarii

relansarea economiei reale

Singura solutie,simpla dar reala de STIMULARE a agriculturii (a economiei)este RESTITUIREA 100% a accizelor si tva,din facturile de consum:-apa,carburanti,curent,gaze,materiale necesare intretinerii lucrarilor si utilajelor agricole,NUMAI,celor AUTORIZATI de Primariii ca producatori de bunuri si servicii.Exemple:-1)Daca,investim,intr-o,casa,sera,fabrica,... noi,cumparam materialele necesare,care,pot contine,accize si tva,care,legal,apartin bugetului.Gestul guvernului de a restitui 100% aceste taxe,inseamna STIMULARE REALA,a INVESTITORULUI,ASOCIERE LIBERA,.... -2)Daca,produc,PAINE,eu,cumpar,apa,curent,gaze,carburanti,faina,drojdie,sare,...care contin,accize si tva.La aceste consumuri,voi adauga cheltuieli cu salariile,...+tva de 24% pentru a vinde painea.Simpla operatiune contabila,de a restitui 100% valoarea accizelor si tva din facturi,inseamna,-1)stimularea producatorului si,-2)scaderea reala si justificata a pretului.Conform,HG,... prin care plata tva catre buget se face la incasarea facturei,nu,permite scaderea reala a pretului.Simpla operatiune contabila de restituire a accizelor si tva din facturi,ADAUGATA,la HG,.. rezolva,problema scaderii preturilor,FARA A MODIFICA;valoarea,accizelor,cotei unice si tva.Noi stim,ca tva este de 24%.In realitate el este mai mare,pentru ca il gasim:-odata in facturile de plata a consumurilor de apa,carburanti,curent,... si,a II-a oara,il gasim,ADAUGAT la pretul de productie,si formeaza pretul de vanzare.Aceasta este solutia reala de stimulare a economiei si de scadere reala si justificata a preturior,fara costuri.O simpla vointa de a adauga la HG,...fraza,se restituie 100% accizele si tva din facaturile achitate,pentru consumul de apa,carburanti,curent,...