PONTA, OFITER ACOPERIT TURCESCU VINE CU DOCUMENTE: O LISTA CU VICTOR PONTA SI MULTI ALTII -www.ziare.com

Share this
Marti, 14/10/2014

 Pe blog Robert Turcescu, sub titlul "Cavalerii Romaniei si serviciul lor credincios in slujba tarii. O lista cu Victor Ponta si multi altii", publica un decret privind conferirea unor decoratii nationale in anul 2002 de catre fostul sef de stat Ion Iliescu.

"Pe 28 noiembrie 2002, potrivit Monitorului Oficial, Partea I, anul XIV - Nr. 865 de vineri, 29 noiembrie 2002, presedintele Romaniei de la acea vreme, domnul Ion Iliescu, i-a acordat domnului Victor Ponta Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler.

Decretul a fost contrasemnat de primul-ministru de atunci, domnul Adrian Nastase. Mai jos, lista tuturor celor care in noiembrie 2002 au primit aceasta distinctie, dar si alte decoratii, unele chiar mai importante. Va recomand o lectura atenta, numele sunt nume sonore", noteaza Turcescu.

Potrivit listei publicate de fostul jurnalist, printre cei care au primit aceeasi dictinctie cu Victor Ponta se regasesc Rovana Plumb (la acea vreme secretar de stat la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor), Pavel Abraham (la acea vreme secretar de la stat in Ministerul de Interne), Gabriel Oprea (la acea vreme prefect de Bucuresti), George Maior (la acea vreme secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale) sau Ionel Blanculescu (atunci presedinte la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare).

Acelasi Turcescu insinueaza si de ce a publicat aceasta lista: Potrivit legii, distinctia Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler este acordata de presedintele tarii doar celor care au adus "servicii exceptionale" statului si poporului roman sau s-au remarcat prin "acte de eroism savarsite in serviciul militar". Legea are, insa, si o prevedere mai vaga cand vorbeste despre aceasta decoratie care poate fi acordata pentru "merite deosebite in activitate".