PREVIZIUNE INDEPLINITA: DOVADA LIPSEI DE VIZIUNE A CANCELARULUI GERMAN ANGELA MERKEL, IN MANAGEMENTUL CRIZEI ECONOMICE, LA NIVELUL UNIUNII EUROPENE

Share this
Sambata, 08/10/2011

Presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick deplange lipsa de viziune a cancelarului Angela Merkel, in criza Zonei Euro,dovedind judecatile pe care le-am prezentat in ultimii 2 ani, cuprinse si in cele 3 articole prezentate pe site, la domeniul Analiza economica a saptamanii. Aceasta este cauza principala a adancirii crizei economice si financiare in Uniunea Europeana, in special in Zona Euro, si anume, implicarea nefasta a politicului, care a contribuit decisiv la aruncarea acestei parti a lumii in cea mai catastrofala criza economica cu care s-a confruntat vreodata. Folosesc cuvantul catastrofal, avand in vedere, in special ceea ce se va intampla de acum inainte.

(Lumea se confrunta cu cea mai grava criza din istoria sa - sir Mervyn King, guvernatorul Bancii Angliei

de R.M. HotNews.ro

Vineri, 7 octombrie 2011, 9:12 Economie | Finanţe & Bănci

Lumea se confrunta cu cea mai grava criza din istoria sa, cel putin de la Marea Depresiune din anii '30, daca nu din toate timpurile, a declarat joi seara guvernatorul Bank of England, sir Mervyn King, la televiziunea Sky News, citata de The Daily Telegraph. El a argumentat decizia BoE de a injecta 75 de miliarde de lire sterline, echivalentul a 87 de miliarde de dolari, in economia britanica, precizeaza AFP.)

 ARTICOLE www.blanculescu.ro:

  1. UNITATEA  DE MASURA A POLITICIANISMULUI SI DEMAGOGIEI BUGETARE EUROPENE: MERKELUL  SI SARKOZYUL
  2. O LUME ECONOMICA IN DERIVA
  3. UNIUNEA EUROPEANA, LA RASCRUCE DE INTERESE. ROMANIA, LA APUS DE SPERANTA

 DOVADA PREVIZIUNII:

Criza datoriilor suverane: Presedintele Bancii Mondiale, deplange lipsa de viziune a cancelarului Angela Merkel

de R.M. HotNews.ro

Sâmbătă, 8 octombrie 2011, 11:49 Actualitate | Internaţional

Presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, a criticat-o indirect pe Angela Merkel, deplangand lipsa de viziune a Germaniei in criza Zonei Euro, intr-un interviu acordat revistei WirtschaftsWoche si care va fi publicat luni, relateaza AFP.

"Sunt mai mult de 20 de ani de cand blocul de Est s-a prabusit, cancelarul Helmut Kohl a dezvoltat o viziune asupra felului cum ar putea evolua lucrurile. Ceva similar lipseste astazi si cu cat este mai grav, cu atat mai mult va costa bani si cu atat mai mult posibilitatile de rezolvare se reduc", a declarat Zoellick, pentru saptamanalul economic.

In ultimele zile, Germania si Franta par sa nu se inteleaga asupra manierei de recapitalizare a bancilor europene. Presedintele francez Nicolas Sarkozy urmeaza sa se intalneasca, duminica, la Berlin, cu Angela Merkel, in incercarea de a ajunge la o solutie.

"Pana in prezent, europenii au incercat sa-si rezolve problemele cu ajutorul lichiditatilor. Nu vreau sa critic asta, dar nu rezolva problema. Nu face decat sa castige timp", a adaugat Zoellick, care s-a intalnit joi cu Angela Merkel la Berlin.

Alegerile prezidentiale apropiate din Franta, Italia traverseaza "o zona de turbulente" si Marea Britanie nu face parte din Zona Euro. "De unde trebuie sa vina atunci solutia?" s-a intrebat Zoellick, referindu-se la Germania, care "joaca deja un mare rol in Europa din cauza marimii sale".

In ceea ce priveste reticentele populatiei germane de a plati pentru alte tari, Zoellick spune ca, in opinia sa, contribuabilii germani "regreta inainte de toate faptul ca liderii politici nu spun in ce directie ar trebui sa mearga Europa".

"Chestiunea fundamentala este sa stim daca centatenii si guvernele Europei vor sa construiasca o uniune politica si financiara, pentru a completa uniunea monetara", a incheiat presedintele Bancii Mondiala.