ZF Live - INTERVIU IONEL BLANCULESCU

Share this
Marti, 01/04/2014

„În următoarele 3 luni preţul la carburanţi va scădea cu 50% din acciza introdusă marţi”. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de marţi, 1 aprilie, cu Ionel Blănculescu, consilier onorific al premierului Victor Ponta

„Anticipez pentru următoarele 3 luni că preţul să scadă cu cel puţin 50% din această creştere de 41 de bani şi litrul de la 6,22 să coboare puţin sub 6 lei. Cred că impactul nu poate fi într-atât de dur şi de greu asupra activităţii economice”, a declarat Ionel Blănculescu, consilier onorific al premierului Victor Ponta, la emisiunea ZF Live de marţi, 1 aprilie.

„Apreciez în urma analizelor pe care le-am făcut că trendul la cotaţiile de motorină continuă să scadă bazându-mă pe cel puţin două elemente de importanţă geostrategică: situaţia din Federaţia Rusă şi Ucraina care face ca multe dintre proiectele mari, care erau consumatoare de carburant să fie suspendate sau blocate, şi pe de altă parte de situaţia din Iran, care în următoarele săptămâni va exista o ridicare parţială a embargoului, ceea ce înseamnă o creştere foarte importantă a ofertei pe piaţa internaţională. Dacă mai punem şi sprijinul declarativ al SUA în ceea ce priveşte exportul de gaz, ţiţei spre Europa, probabil vom putea spune că aproape cu siguranţă trendul nu va crescător la cotaţie ceea ce ar putea să ducă în următoarele 3 luni la o scădere a preţului de la cei 41 de bani care au fost adăugaţi marţi la litrul de motorină la 50% din această valoare”, a explicat Blănculescu.

http://www.zf.ro/zf-live/video-zf-live-urmatoarele-3-luni-pretul-carbura...